Demokratia ei sovi demareille eikä vihreille

Kunnanjohtaja Pekka Järvi vastasi kunnanvaltuuston kokouksessa 21.9. kunnanhallituksen puolesta perussuomalaisten sille tekemään kysymykseen Hattulan keskustan kehittämisestä. Järvi myönsi, että kokoava kehittämissuunnitelma puuttuu, mutta huomautti samalla, että alueella on tehty ja tehdään koko ajan monenlaisia asioita. Hänen mukaansa kokonaissuunnitelma varmasti muodostuu Parolan taajamien osayleiskaavojen päivittämisen sekä kunnan palveluverkko 2030-päätösten myötä.

Perussuomalaisten mielestä kuntakeskuksen kokonaiskehittäminen ja sen pitkän tähtäimen suunnittelu ei voi olla kaavaperustaista toimintaa. Kuntalaisten, kesäasukkaiden ja yritysten tarpeet ja toiveet on selvitettävä ennen kuin kaavasuunnittelu annetaan ammattilaisten, yleensä ulkopaikkakuntalaisten käsiin.

Totesin valtuustossa: “Kyllä kansa vastaa, kun siltä kysytään.”

Esitimme kunnanhallitukselle toimikunnan perustamista kuntakeskuksen kehittämiseksi. Toimikunnan pitäisi laatia kehittämissuunnitelma pikaisesti ennen kuin suunnitteilla olevia keskustan hankkeita toteutetaan. Toimikuntaan tulisi nimetä kattavasti eri poliittiset ryhmät sekä asukkaiden, kesäasukkaiden ja yrittäjien edustajat.

Saimme tukea esityksellemme sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Ellen Rydbeckiltä että vasemmistoliiton Timo Koskiselta. Yllättäen esitykseemme kielteisesti suhtautuivat demarit ja vihreät – puolueet, jotka korostavat kansanvaltaisuutta ja yhteistyön merkitystä. Vihreiden Mari Monto katsoi kaavasuunnitteluprosessin suovan riittävät mahdollisuudet asukkaille tuoda esiin huolensa ja toiveensa. Demareiden Ville Myllymäelle riittäisi valtuuston sisäinen pohdiskelu valtuustoseminaarissa ja Antti Hämäläiselle kuntakeskuksen kehittäminen osana kuntastrategiaa. Pisteen “iin päälle” laittoi demareiden Päivi Luopajärvi, kun hän puheenvuorossaan korosti yhteistyötä yli puoluerajojen, mutta esitti vatuloinnin lopettamista.

Seppo Söderlund
Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kirjoitettu 23.9.2022

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa